Köyde İş Kurmak İstiyorum Diyenlere Fırsat! (En Karlı Satış Önerileri)

Köyde iş kurmak istiyorum ama parası yok diyenlerdenseniz devlet desteklerinden yararlanarak köylerde yapılabilecek tarım ve hayvancılık işlerini siz de yapabilirsiniz. . Köye dönerek sermayesiz yapılacak işlerden biri ile kendi işinizin patronu olabilirsiniz. İş kurmak, tarım veya hayvancılık yapmak, küçük bütçelerle yeterli para kazanmak isteyen çiftçi ve üreticiler için iş fikirleri aradık.

Devlet çiftlik kurmak isteyen çiftçilere alacakları hayvanlardan, açacakları tesisin kuruluşundaki giderlerin karşılanmasına kadar hibe desteği vermektedir. Köyde bahçede ne üretebilirim, en karlı tarım bitkisi hangisidir, para kazandıracak hayvanlar, seyyar iş fikirleri nelerdir, doğada yapılacak işler hangileridir, köyde ne dükkanı açılır? gibi köyde iş kurmak isteyenler tarafından merak edilen pek çok soruya cevap bulabilirsiniz.

Köyde Para Kazanmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Köyde iş kurmanın, kendi işinizin patronu olmanın ve para kazanmanın birçok yolu var. Hayvancılıktan tarıma, seyyar satıcılıktan dükkanlara kadar birçok alanda iş kurma fikri var. En karlı ve karlı işletmeler arasında yumurtlayan tavuklar bulunur. Organik yumurta üretebilir ve satışa sunabilirsiniz.

Günümüzde gıdalarda kullanılan hormonlar nedeniyle organik ürünlere olan ilgi artmıştır. Organik tarım ve arıcılık ile sağlıklı yaşama gönül vermiş ve doğaya ulaşmak isteyenlere ulaşabilirsiniz. Özellikle Kurban Bayramı öncesi koyun ve keçi satışı da yapabilirsiniz.

Köyde bir iş kurmak için az miktarda sermayeye ihtiyacınız olacak. İş kurmak istiyorum diyorsanız ancak sermayeniz yoksa devletin sağladığı “Köye Dönüş Kredisi” desteğinden yararlanabilirsiniz.

Köyde Ne Dükkanı Açılır?

Köyde para kazanmak için neler yapabileceğinizi düşünüyorsanız ve az miktarda sermayeniz varsa köyde bir dükkan açarak işinizi başlatabilirsiniz. Şehir hayatının kalabalığından ve trafiğinden uzakta daha özgür ve sakin bir hayatı tercih eden insanlar, şehir hayatından köy hayatına geçiş yapmaya başlamışlardır. Geçmiş yıllara baktığımızda kırsal yaşamdan kent yaşamına göçün yüksek olduğunu görüyoruz.

Doğal, sakin ve organik bir yaşamı tercih eden vatandaşların çoğunluğunu İstanbul gibi metropol şehirlerden gelen vatandaşlar oluşturmaktadır. Büyük şehirlerde tüm sektörler daha gelişmiş ve fırsatlar daha fazla. Ancak köylerde bu sektörler daha az gelişmiştir.

Köye hangi dükkan açılırsa daha karlı olur? işte iş fikirleri:

  • Market
  • Cep telefon dükkanı
  • Giyim mağazası
  • Çiçekçi
  • Börekçi
  • Çiğ köfteci dükkanı
  • Oto yıkama dükkanı
  • Manav
  • Elektrik dükkanı
  • Dönerci
  • Köfteci
  • Tuhafiye
  • Tostçu
  • İkinci el eşya
  • Dürümcü
  • Halı yıkama
  • Zirai ilaçlama bayisi
  • Fırın
  • Dondurmacı

Bu tür alanlarda dükkân açabilirsiniz. Köyde iş kurmak istiyorum derseniz, sağlıklı yaşamın ana merkezi olarak büyük ilgiyle tercih edilen köy hayatında iş imkanları var. Yukarıda bahsedilen mağaza açma fikirlerinden birini seçerek hem doğal ortamda yaşayacak hem de para kazanacaksınız. Köyde iş kurmak isteyenler bu fikirleri göz önünde bulundurarak başvuruda bulunabilirler.

Köyde Yapılabilecek Karlı İşler 2023’de Nelerdir?

Köyde yaşamanın hem artıları hem de eksileri vardır. Ayrıca, kalabalıktan uzakta sakin ve dingin bir hayat yaşayabilirsiniz. Bunun dışında ekonomik anlamda şehir hayatına göre biraz daha rahat yaşayabilirsiniz. Bir diğer artısı da orada kendi işinizi yapabilmeniz. Organik ürünler üreterek sağlıklı beslenmeyi sağlayabilir ve bu işten para kazanabilirsiniz. Tarımdan, hayvancılıktan veya her ikisinden de geçiminizi sağlayabilirsiniz.

Köyde yaşamanın dezavantajlarına, imkanların olmamasına örnek verebiliriz. Her şey parmaklarınızın ucunda olmayacak. İstediğinizi hemen elde edemezsiniz. Şehir hayatındaki hareketli ve hızlı zamanlarınızı araştırabilir, yalnızlık çekebilirsiniz. Tabii ki iklim ve hava koşulları.

Köyde para kazandıran işler şunlardır:

  • Kümes hayvanları yetiştiriciliği
  • Sığır veya koyun yetiştiriciliği
  • Mantar yetiştiriciliği
  • Çobanlık
  • Bahçecilik ve bahçecilik
  • Arıcılık

Köyde bu tür meslekleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Tavuk, sığır, koyun ve keçi, arıcılık ve kümes hayvanları para kazandıracak hayvanlar arasında yer almaktadır. Bu faaliyetleri sergilemek için yeterli sermayeniz yoksa, buradaki şartları sağlıyorsanız devletin çiftçilere sunduğu destek, hibe ve kredilerden yararlanabilirsiniz.

Büyükbaş veya küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız, tarımsal kalkınmayı ve hayvancılığı fazlası ile destekleyen Ziraat Bankasının kuzulu koyun kredisinden veya gebe düve kredisine başvuru yapabilirsiniz.

Köyde Yapılabilecek Seyyar İş Fikirleri Nelerdir?

Köyde araziniz varsa çiftçilik veya hayvancılık yaparak geçiminizi sağlayabilir hatta yatırım yapabilirsiniz. Ama köyde tarlası, arazisi olmayanlar ne yapsın? Bu noktada seyyar satıcılar fikri akla gelmektedir. Seyyar satıcı olmak için hazırlamanız gereken birçok süreç ve belge var. Simit, börek, midye, kestane, çiçekçi, köfte, ekmek, bardak mısır, pamuk şeker, çocuklar için balon, kemer ve cüzdan, su, nohut ve pirinç gibi ürünleri satabilirsiniz. Fakat seyyar satıcı olmak için bazı şartlar vardır. Öncelikle belediyelerden ruhsat alınması gerekiyor.

Başvuru sırasında seyyar satıcının hangi alanlarda çalışacağı belirtilmelidir. Çünkü zaman zaman polis tarafından kontroller yapılıyor. Kontroller sırasında belirttiğiniz alanlar dışında satış yaptığınız tespit edilirse ceza uygulanacaktır. Köyde seyyar satıcı olmak istiyorsanız belediyelere gidip başvurmanız gerekecek.

Seyyar satıcılık yapmak için nereye başvurulur? bilgi alarak, detaylarını öğrenebilirsiniz.

Bahçede Ne Üretebilirim?

Köyde araziniz veya araziniz varsa tarım ürünleri yetiştirebilir ve satabilirsiniz. Köyünüz veya tarlanız sulak bir alanda ise çiftçilik yapmanız ve yüksek verim almanız daha kolay olacaktır. Sulu veya kurum tarımından farklı ürünler yetiştirebilirsiniz. Bahçede ne üretebilirim? Buğdaydan arpaya, domatesten bibere, salatalıktan patlıcana birçok ürün yetiştirebilirsiniz diyorsanız.

Köydeki arazinizi seracılık için de kullanabilirsiniz. Böylece hem kışın hem de yazın gelir elde edebilirsiniz. Roka, patates, turp, sarımsak, yeşil soğan, brokoli, pazı, kara lahana, marul, ıspanak, havuç, bakla, karnabahar, bezelye, yeşil fasulye, biber, domates, en çok tüketilen karpuz, kavun, çilek, böğürtlen organiktir. . tercihli. tamamlamak. tamamlamak. gibi meyveler de üretebilirsiniz.

Ürettiğiniz sebze ve meyveleri köyünüzdeki dükkan ile anlaşma yaparak köy halkına satabilir veya il ve ilçelere toptan satış yapabilirsiniz. Köyünüz bir il veya ilçeye yakınsa ticaret yapmanız daha kolay olacaktır. Tabii büyük çaplı tarım yapacaksanız arazinizin dönüm oranı önemli. Küçük bir bahçede üretim yapacaksanız, sadece kendinize yetecek kadar hasat alırsınız.

Köyde İş Kurmak İsteyenlere Kosgeb Desteği

Kosgeb tarafından genç çiftçilere destek olmak amacıyla 60 bin lira hibe kredisi açacakları çiftliklerin kurulumunda işletme kuruluş giderlerini karşılamak üzere hazırladıkları projelere destek kapsamında veriliyor. Kosgeb ahır kurulumu, inşaat ekipmanlarının maliyetlerini karşılamak için hibe desteği sağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçilere yapılan tarımsal ödemelerden faydalanarak bitkisel üretimden hayvancılığa destek ödemelerinden de yararlanabilirsiniz.

Ayrıca Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı 30 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi vermektedir. Köye dönüş hibesi olarak verilen hibe kredi ile köyde iş yapacak olan çiftçilere verilen desteklerden yararlanabilmek için Bakanlık tarafından desteklenen projelerden herhangi birini yapmak zorunluğu vardır. Köye dönüş kredisi ile kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin köylerde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi gibi desteklenen proje işlerini yapmaları gerekmektedir. Eğer hayvancılık yapmak istiyorsanız Ziraat Bankası’ndan devlet destekli hayvan kredisi alabilirsiniz.

Genç Çiftçi projeleri

Köyde yaşamayı taahhüt eden ve 30 bin TL hibe kredisi ile köyde iş kurmak isteyen genç çiftçilere verilecek destekler kapsamında gerçekleştirilecek projeler şöyle:

  • Sığır yetiştiriciliği
  • Sığır yetiştiriciliği
  • Kümes hayvanları yetiştiriciliği
  • Arıcılık
  • İpekböceği yetiştiriciliği
  • Kapatma meyve bahçesi tesisi
  • Kültür mantarı üretimi
  • Çilek ve diğer meyve bitkilerinden yapılmış kapalı bahçe bitkisi
  • Tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi
  • Organik veya iyi tarım yapılan bitki ve hayvansal üretim
  • Bağcılık ve coğrafi işaretli gıdaların üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi

Devlet, işlerinden birini yapacak genç çiftçilere 30.000 TL hibe ve 100.000 TL 0 faiz kredisi veriyor. Köyde iş kurmak istiyorum diyenler; Kosgeb tarafından verilen devlet destekli hibe ve faizsiz krediler ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen hibe ve faizsiz krediler ile tarım ve hayvancılık işlerinde kullanmak üzere tüm giderlerini karşılayabilirler.

Photo of author

Seher Demir

Anadolu Üniversitesi Finans bölümü mezunuyum. 10 yılı aşkındır benzer konularda makaleler yazıyorum.
“Köyde İş Kurmak İstiyorum Diyenlere Fırsat! (En Karlı Satış Önerileri)” üzerine 3 yorum
  1. Burada yazılanlar doğruysa benim İstanbul’da yaşamam çok saçma 30 başlık büyük baş hayvan yetiştirmek için çok temiz bir yerimiz var sulama sistemi mandranin içerisinde geniş vede çok ferah bir mandra hayvan keredisi tabiki yeterli olmuyor herşey çok pahalı bunun yemi samanı kusbesi gibi maliyetlerin nekadarini karşılıyor bu proje Amasya Kayabaşı köyünde ikamet yerimiz var

    Yanıtla
  2. Mardin Derik ilçesine bağlı köyde ikamet ediyorum 3 4dönümlük evimin bahçesi var 200 metrekare yeni yapılan ahırım var büyükbaş veya küçük baş Hayvancılık yapmak istiyorum sermayem yok nasıl yapabilirim devlet desteği nasılsın alabilirim

    Yanıtla
Yorum yapın

error: Content is protected !!
1