Cafe Açmak Kârlı Bir İş mi? 2023 Maliyet Hesaplaması Güncel!

Kafe açmak karlı bir iş mi? Bir kafe açmanın maliyeti nedir? Hayalinizdeki kafenin dekorasyonuna ve konseptine uygun olarak açacağınız bir kafenin açılışı sandığınız kadar kolay değil. Bu işe başlarken bilmeniz gereken birçok faktör var. Sıfırdan bir kafe açmanın maliyeti, ruhsat fiyatı, dükkanın maliyeti, kafe giderleri, kafe dekorasyon maliyeti gibi birçok şeyi hesaplamanız ve bu şekilde çalışmaya başlamanız gerekiyor. O zaman bir kafe açmak için istediğini yapmalısın.

Nargile cafe açmak, pastane tarzı pastane tarzı kafeterya, oyun odası cafe ve konsept cafe gibi birçok seçenekten hangisini istediğinize karar vermelisiniz. Konsepte karar verenler, cafe açmak için gerekli malzeme ve fiyatlar nelerdir, aylık giderleri ne kadar, dekorasyon maliyeti ile cafe kar marjı nasıl hesaplanır, cafe ne kadar tasarruf eder? Sizler için hazırladığımız cafe açmak için bilgi alabilir ve adımları inceleyebilirsiniz.

Cafe Açmak İstiyorum Diyenler Ne Yapmalı?

Kafe işletmeciliğinde kalabilmek için izlemeniz gereken bazı adımlar var. Kafe açmak karlı bir iş mi? Karar vermeden önce mağaza açmanın tüm detaylarını gözden geçirmeniz gerekiyor. İşte kafe açmak isteyenler için tüm ipuçları!

Uygun Sermayeyi Bulmak: İster küçük ister büyük olsun bir kafenin maliyeti her zaman yüksektir. Sahip olduğunuz sermayeniz varsa bu işe yatırım yapmak için bilgili kişilerden fikir almalısınız. Sermayeniz yoksa bankalara başvurarak kredi çekebilirsiniz. Unutmayın, kafenin maliyeti düşündüğünüz kadar düşük olmayacak.

Bir iş Planı Oluşturmak: Açacağınız kafeyi kafanızda belirlemeli ve atacağınız her adımı hesaplamalısınız. Açacağınız dükkanın büyüklüğünü, insanlara sunacağınız ürünün türünü, mali durumunu, sağlayacağı geliri, insanlara sağlayabileceğiniz hizmeti, yapacağınız reklam ve kampanyaları tek tek göz önünde bulundurmalısınız. Kafenin adı, tabela seçenekleri, oluşturacağınız menünün renkleri, dükkanın iç renkleri ve dekorasyon öğeleri.

Seçilecek Mekanlar: İyi bir kâr elde etmeyi, işinize zarar vermeyi ve yatırdığınız sermayeyi geri kazanmayı hedefliyorsanız, mağazanızı en iyi şekilde seçmelisiniz. İnsan trafiğinin çok olduğu bölgelerde kafe açmanız gerekiyor. Köşelerde ve uzak yerlerde kafe açarsanız kimse varlığınızdan haberdar olmayabilir ve kazancınız düşebilir. Eskiden kafesi olan bir yer satın almak size olumlu sonuçlar verebilir. İnsanlar bunun farkında olduğu için müşteri kazanmak daha kolay olabilir. Maliyet açısından zaten var olan bir şey üzerinde çalışmak her zaman daha düşüktür.

Yasal İşlemler: Bu işin bir de hukuki boyutu var. Açacağınız dükkan için belediye, vergi dairesi ve esnaf odalarından temin etmeniz gereken belgeler bulunmaktadır. Kendiniz için bir muhasebeci seçebilir ve diğer gerekli evrak bilgilerini oradan isteyebilirsiniz.

Tabela ve Dekorasyonlar: Mağaza düzenini tamamen hayal gücünüze ve zevkinize göre tasarlayabilirsiniz. Hayalinizdeki mağaza için renk uyumuna ve tabelalara dikkat etmelisiniz. Mağaza iç dekorasyonunda duvar renkleri, masalar, sandalyeler, hatta tabaklar ve bardaklar birbirini tamamlayıcı olmalıdır. Oluşturacağınız cafe konseptine göre renk uyumunu kendi kafanızda yapabilirsiniz. Transfer işlemlerinde bu biraz farklı olabilir. Mevcut bir kafeyi devralırsanız herhangi bir değişiklik yapmadığınız sürece aynı şekilde devam edeceksiniz.

Reklamlar ve Açılışlar: Kafenizi açtığınızda mutlaka bir açılış yapmalı ve adınızı duyurmalısınız. İnsanları varlığınızdan haberdar etmelisiniz. Açılışınızı ilginç bir poster hazırlayarak duyurmalısınız. Açılış gününe özel kampanyalar yapabilir, müşteri toplayabilirsiniz.

Menü Oluşturma: Kafe konseptine karar verdiyseniz geriye sadece menüler kalıyor. İnsanlar ürün gamı ​​hakkında bilgi vermek yerine hep menü yapmayı severler. Çünkü sürekli bir şeyin fiyatını sormak, insanları belaya sokar. Menüdeki tüm ürün çeşitlerini ve fiyatlarını yapmalısınız. Menünüzü mağaza renklerine ve isimlerine göre tasarlayabilirsiniz.

Ürün Tedariği: İnsanlara sunacağınız ürünler için bir tedarikçi bulmalısınız. Tedarikçiler ve distribütörler ile iyi ilişkiler kurmalısınız. Ürün tedariğinde yüksek kaliteyi uygun fiyata aramalısınız.

Çalışan Eğitimi: Mutfakta, tezgahta, garson veya barista olarak personel kiralamalı ve çalışma koşullarını anlatarak eğitim vermelisiniz. Mutfak personeline insanlara hitap edecek yemekleri en güzel şekilde hazırlatın. Tezgahta, kasiyerde veya garson olarak çalışan kişilerin insanlarla nasıl iletişim kuracakları hakkında bilgi edinmesine izin verin.

Müşteri Yönelik Çalışmalar Yapın: İlk açılışta sabit ve çok sayıda müşteriniz olmayacaktır. Kendi mevcut müşteri tabanınızı oluşturacaksınız. Sabır bu yönde çok önemlidir. Öğrencilere ve gençlere yönelik kampanyalar yaparak insanların ilgisini çekebilirsiniz. Rakiplerinizin bu tür programlarını takip etmeli ve ileride olmak istiyorsanız her zaman merdiveni bir adım daha hızlı çıkmalısınız.

Araştırmacı Olun: Rakiplerinizin ne tür kampanyalar yaptığını ve insanlara yönelik nasıl çalıştıklarını araştırın. İşinizi geliştirmek için sürekli araştırma yapın. Daha fazla ürün eklemek için ne gerekiyorsa yapın. Başarıyı garantilemek için her zaman gözlerinizi ve kulaklarınızı açık tutun. Bir girişimcinin kafe açmak, kafe sahibi olmak için sahip olması gereken özellikler sandığınız kadar kolay olmayacaktır. Çünkü kafe açan ve bu işte ilerlemeyi hedefleyen birçok girişimci var. Rakip sayınız çok olduğu için iş yerinde attığınız her adıma dikkat etmelisiniz.

İşte yapmanız gerekenler:

  • Her şeyden önce, iyi bir girişimci olup olmadığınızı kendinizi test etmelisiniz.
  • İnsanlara ve çalışanlara karşı sabırlı ve iyi niyetli olmalısınız.
  • Bu işe girmeden önce açacağınız kafenin ne hakkında olduğunu belirlemeli ve hakkında bilgi almalısınız.
  • Örneğin; Nargile üzerine bir kafe açarsanız, nargilenin nasıl kurulduğunu bilmelisiniz. Çünkü başlangıçta çalışanlarınıza bu işi öğretecek sizden başka kimse olmayacak. Belki de en baştan kendinizi ve işinizi bir araya getirene kadar personel bile alamayacaksınız.
  • Bir girişimcide bulunması gereken; öz güven, doğru zamanlama, dakik olma, işinde hırslı olma, açacağınız iş yeri hakkında her türlü bilgiye sahip olma, araştırmacı olma, sabırlı olma gibi özellikleri taşımanız gerekmektedir.
  • Zorluklara karşı hemen pes etmemelisiniz.
  • Her şeyin istediğiniz gibi gitmediği durumlarda bundan bıkmamalı ve işinize bakmalısınız.
  • Konunun mali boyutunu tam olarak bilmeli ve hesaplarınızı planlı bir şekilde yapmalısınız.
  • Bu işi bilen biriyle de çalışabilirsiniz. Gelen para ve harcamaların kontrolünü elinizden bırakmamalısınız.
  • Gerekirse saatlerce, gerekirse sabaha kadar işinizde kalmalı ve işleyişini takip etmelisiniz. En azından sen onu tutana ve işler yerine oturana kadar.
  • Tamamen planlı çalışmalısınız. “Ne olursa olsun sonunda ölüm yoktur” cümlesinden kurtulmalısın. Aksi takdirde, bu işe yatırdığınız sermayenizi boşa harcamış olursunuz.

Kafe açmak karlı bir iş mi? Araştırmamızda hemen açılabilecek kafe seçeneklerinden ve dekorasyon örneklerinden bahsedelim. O halde maliyeti hesaplayarak kafe açmanın karlı bir iş olup olmadığına karar verelim.

Açılabilecek Cafe Seçenekleri, Dekorasyon Örnekleri

Kafe açmak isteyenler için açabilecekleri kafe seçeneklerinden, dekorasyon örneklerinden, bulunması gereken konum ve konum bilgilerinden bahsedeceğiz. Sizlere vereceğimiz fikirler ile rakiplerinize karşı işinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Açılabilecek kafe seçeneklerine ve dekorasyon örneklerine bakalım.

Küçük ve Sevimli Bir Mahalle Cafesi

  • Bu kafe seçeneği size fazla para kazandırmaz.
  • Çünkü genellikle sadece mahalle sakinleri mahalleler arasındaki kafeleri akşam oturması veya kahvaltı için tercih edebilir.
  • Ancak popüler bir kafe haline gelip daha fazla ürün çeşitliliği yapabilir ve kalitenizi asla unutulmayacak kadar yüksek tutabilirseniz bu işten gelir elde edebilirsiniz.

İnsanların Sürekli Olarak Kullandığı İşlek Caddelerde Bir Cafe Açmak

  • Ne yazık ki tamamen dikkate alınacağınız için popüler olacaksınız diye bir kural yok.
  • Bu kafenin işletilmesi için müşteri çekmelisiniz.
  • Rakiplerin çok olduğunu ve sizi onlardan farklı kılacak bir durum olması gerektiğini unutmayın.
  • Popüler bir sokak kafesi olursanız çok büyük miktarlarda para kazanabilirsiniz.

Nargile Üzerine Bir Cafe

  • Nargile özellikle gençler arasında oldukça popüler bir çeşittir.
  • Çünkü evde çay demlenebilir veya marketten kola alınıp içilebilir ama nargile her zaman yapılmaz.
  • Bu yüzden insanların görebileceği ve adınızı kolayca duyurabileceği bir yerde mağaza açmalı ve bu konuda tam olarak bilgilendirilmelisiniz.
  • Çünkü artık kafelerde diğer gıda sektörünün tarzında nargileler var.
  • Bir adım önde olmak için çok çalışmalısın.

Yiyecek ve İçecek Tarzında Cafeler

  • Bu tip kafeler sıklıkla tercih edilmektedir.
  • Çünkü insanlar hem yemek yiyebilecekleri hem de arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekleri bir yeri tercih ederler.
  • Genellikle öğrencilerin çok olduğu yerlerde çok kazanır.
  • Öğrenciler için farklı indirimler yapabilir, müşteri çekebilir ve fark yaratabilirsiniz.

Oyun Salonu Bulunan Cafeler

  • Bu tip kafeler aileler tarafından tercih edilebildiği için kazançları oldukça yüksek olacaktır.
  • Çünkü aileler genellikle çocuklarını orada bırakıp keyifli vakit geçirmek istedikleri yerleri tercih ederler.
  • Küçük çocuklar için top havuzları, küçük trenler veya daha büyük çocuklar için odalı bir dükkan sağlayarak Playstation salonu yapıp iki üç yerden para kazanabilecek ve yüksek gelirler elde edebileceksiniz.

Nostalji Cafe Açmak

  • Kafe açmak için yeterli bilgi ve donanıma sahip ancak henüz bir konsept belirlememiş girişimlere nostalji kafe konseptini sunabiliriz.
  • Her şeyi nostaljik bir şekilde tasarlayabilir veya nostalji cafe bayilikleri sunan firmaları araştırabilirsiniz.

Konsept Cafe Açmak

  • Görünüm, düzen ve stil anlamına gelen konsept ile iç mekanlarınızı dekore edebilir ve özgün bir düzen oluşturabilirsiniz.
  • Özellikle kafe açmak isteyenlerin konsept seçimi konusunda daha hassas olmaları gerekecektir.
  • Hangi kitleye hitap edeceğinize karar verdikten sonra konseptinizi belirlemeli ve kafenizi tasarlamalısınız.
  • Yenilikçi, modern, fonksiyonel, klasik, ikonik, rustik, etnik gibi birçok konsept seçeneği bulunuyor.
Cafe Açmak Kârlı Bir İş mi? 2023 Maliyet Hesaplaması Güncel!Pin
Konsept Cafe
  • Konsept kafe açmak için; kırlentler, mandala desenli kırlentler, modern duvar halıları, makrome detaylı ürünler, işlemeli kırlentler, renkli ve canlı koltuklar, antika aksesuarlar, antika veya ikinci el ürünler, tavan süsleri, avizeler ve lambriler yardımcınız olacak.
  • İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz ekipmanlar ile kendi tarzınızı ve duruşunuzu yansıtabilirsiniz.

Üniversitede Cafe Açmak

  • İster küçük ister büyük bir şehirde üniversitede kafe açmak her zaman kazanır.
  • Çoğunun öğrenci olması ve civarda başka bir kafenin olmaması mekanınızı vazgeçilmez kılacaktır.
  • Dersten sonra arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen öğrencilerin çoğu, uzak yerleri tercih etmek yerine üniversitelere yakın kafeleri tercih ediyor.
  • Diğer mekanlara göre tasarımınızı ve dekorasyonunuzu daha çok kullanabilirsiniz.

Cafenizin dekorasyonu kadar ismi de önemli olacaktır. Kafenin adının konseptle uyumlu olması mekanınızın daha modern, şık ve anlamlı görünmesini sağlayacaktır. Örneğin nostaljik bir yer adının “Rock” olması beklenemez.

Bu nedenle cafe dekorasyonunuza ve konseptinize karar verirken aynı zaman daha önce hiç duyulmamış En Popüler Cafe İsimlerini de inceleyebilirsiniz.

Cafe Açma Maliyeti Ne Kadar?

Cafe açma maliyeti küçük işletmeler için 85.000 TL, büyük işletmeler için 250.000 TL civarında olacaktır. Evrak ve demirbaşlarla birlikte butik kafe açmanın ortalama maliyeti 2023 yılı için 100.000-165.000 liraya ulaşırken, nargile cafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde bütçeniz 200.000 lirayı geçebilir.

Kafe dekorasyonunun maliyetini hesaplamadan önce girişimcilerin açacakları mağaza için konsepte karar vermeleri gerekiyor. Her yaş grubuna hitap eden ve her kesimden ziyaretçi ağırlayan kafeler, her zaman tasarruf sağladığı için daha çok tercih ediliyor. Bu konsepte uygun olarak yapılacak dekorasyon çalışması dekorasyon maliyetinde en belirleyici unsurdur. Kullanılacak malzeme, araç, gereç ve ekipman maliyeti etkileyecektir.

Bu maliyet rakamları daha düşük olabilir veya konseptinize göre ciddi rakamlara ulaşabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu konu tamamen sizin konsept tercihinize göre değişecektir!

Cafe Açmak İçin Gerekli Malzemeler ve Fiyatları 2023

Kafe açmak için gereken malzemeler ve fiyatlar cafe konseptinize göre değişiklik göstermektedir. Ne yazık ki, bir kafe sadece masa ve sandalyelerle kurulmaz. Gerekli malzeme ve kafe harcamaları da kime ve nasıl hizmet ettiğinize bağlı olarak değişecektir. Yani:

Yiyecek ve içecek sektörünün birlikte bulunduğu mekanlarda, dondurucu, fritöz, fırın, kahve makineleri, bulaşık makinesi, çay makineleri, tencere, bitki çayları ve filtre kahveler için french press, tost makinesi, ocak, buz makinesi, blender, mikser, sunum tabakları, fincanlar, tepsiler, çeşitli bardaklar, mevsimine göre dondurma satışı yapmak için dondurma dolabı, kola, ayran, meyve suyu gibi soğuk durması gereken içecekler için içecek dolapları, masa dizaynı için peçetelik, masa numarası, masa menüsü, sosluk, kasa için; POS cihazı, yazar kasa, adisyon faturası

Oyun salonu bulunan cafelerde, çocuklara yönelik; kaydıraklı top havuzları, küçük raylı trenler, yerinde sabit hareket eden arabalar ve uçaklar gereklidir. Daha büyük yaş grupları için playstation salonunda; Playstation makineleri, LCD ekran televizyon, ses sistemleri, oyun konsolları, rahat koltuklar gibi ürünler gereklidir.

Nargile salonları için Yalnızca tek seçenek nargile veremeyeceğiniz için yine çay ve kahve makineleri, nargile için tütün, sipsi, nargile kömürü, marpuç, folyo, lüle, nargile tepsisi gereklidir.

Cafe açmak için gerekli malzemeler ve fiyatları ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • Sandalye: 200 TL-300 TL (adet başı)
  • Masa: 700 TL-1000 TL (adet)
  • Masa sandalye takımları: 1.000 TL1.200 TL
  • Çay Makinesi: 1.000 TL-1.200 TL
  • Kahve Makinesi: 1.000 TL-1.500 TL
  • Espresso kahve makinesi 2450 €
  • Buzdolabı: 3.500 TL-5.000 TL
  • Dondurucu 2.500 TL-3.500 TL
  • Tost Makinesi: 700 TL-1.000 TL
  • Bulaşık Makinesi: 3.000 TL-4.000 TL
  • Fritöz: 800 TL-1.000 TL
  • Fırın: 3.500 TL-4.000 TL
  • Bir masa için masa üstü malzemeleri: 200 TL-250 TL
  • Bir masa için çatal, kaşık, bıçak, tabak setleri: 50 TL-100 TL
  • Yazar kasa: 1.500 TL-2.000 TL
  • Mutfak için gerekli ana malzemeler: 2.000 TL-2.500 TL
  • Kasa için masa: 1.000 TL-1.500 TL
  • Dekorasyon: 30.000 TL-50.000 TL

Gerekli malzeme fiyatları ortalama olarak verilmiştir. Fiyatlar yaşadığınız bölgeye ve malzeme kalitesine göre değişiklik gösterebilir! En doğru fiyat bilgisi için satış noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

Online satış mağazalarını ve daha az maliyetli olması adına 2. el cafe malzemeleri için TIKLAYINIZ!

Sıfırdan Cafe Açma Maliyeti Ne Kadar?

Sıfırdan bir kafe açmanın maliyeti tüm masrafları eklediğimizde 100.000 TL ile 150.000 TL arasında olacaktır. Kafe giderlerini de maliyet hesaplamasına dahil etmelisiniz. Ayrıca her bir dekorasyon çeşidi, dükkanın büyüklüğü ve küçüklüğü de maliyeti etkileyecektir.

Nargile cafe açma maliyetini listelediğimiz ürünlere nargile takımı, elektrikli ocak, sipsi ve folyo gibi ihtiyaç duyacağınız ekipmanların fiyatları eklendiğinde ortalama nargile cafe maliyetini hesaplayabilirsiniz. Hayalinizdeki cafe için yeterli sermayeniz yoksa cafe bayiliği veren firmalara başvurabilirsiniz.

Örneğin: Küçük bir dükkan tutarsanız dekorasyon için alacağınız masa, sandalye gibi ürünlerin sayısı büyük mekanlara göre daha az olacaktır. Aynı zamanda küçük alanın kirası daha düşük olacağından maliyet oranınız minimuma inecektir.

Bir mağaza açmanın maliyetinin düşündüğünüz kadar ucuz olmadığını bilmelisiniz. Fiyatlar seçtiğiniz ürünlerin kalitesine, boyutuna ve çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Tedarikçi ve toptancılardan en kaliteli ve en düşük maliyetli ürünleri seçerseniz kafe açma maliyetiniz bir nebze azalacaktır.

Örneğin: Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi adından söz ettiren ve sürekli müşteri yoğunluğu olan bir firmadır. Bayilik alarak Osmanlı ailesine katılabilirsiniz. Bu kapsamda sitemizdeki Bayilik Sağlayıcılar kategorisinden diğer Cafe bayilerini inceleyebilirsiniz.

Cafe Kar Marjı Nedir?

Cafe kar marjı için ortalama olarak bir oran söyleyecek olursak, küçük çaplı bir cafenin aylık geliri 5.000 TL ile 10.000 TL aralığında, büyük çaplı kafenin ise 30.000 TL ile 70.000 TL aralığında olacaktır.

Kafenin karlılığını hesapladığımızda dükkanınız size %100 ile %300 aralığında bir kazanç sağlayacaktır. Açtığınız kafenin konum bilgisi, konsepti, dekorasyonu, seçtiğiniz müzik, hitap edeceğiniz veya olacağınız kitle ve hangi ürünlerde daha başarılı olduğunuz, kâr oranınızı belirleyen unsurlar arasındadır. Bir girişimci ve işletmeci olarak bu noktalara dikkat edecek ve attığınız her adımda kâr oranınızı artıracaksınız.

Ne kadar kar ve kazanç elde edeceğiniz aslında sizin elinizde! Özünde, kafeye ne kadar sermaye yatırıldığından ziyade kafenin çalışma sürecidir. En az maliyetle kurulan kafeler birkaç yıl içinde kendini geliştirebilir ve öngörülemeyen cirolara sahip olabilir.

Bir kafe açmadan önce, tasarımın zaman zaman değiştirilmesi gerektiği bilinmelidir. İstikrarlı ve sıradan olmak her zaman müşteri kaybetmek demektir. Örneğin altı ayda bir konsept, tasarım veya boya renginde yapılacak küçük değişiklikler müşterilerinizi dinamik tutacak ve kafenizin kalitesini artıracaktır.

Kafenizi ne kadar geliştirir ve büyütürseniz, daha fazla kazanç elde etme şansınız o kadar artar. Menülerinizde ne kadar zenginlik ve kalite yaparsanız, cafenizi alt sözleşmeli olarak satın almak isteyen işletme sahipleri o kadar fazla olacaktır. Kafe açmak karlı mı? Böyle düşünenler için düşünmeden evet diyebiliriz. Yaptığınız yatırımın neredeyse 5 katını satarak kafenizin satışından da kazanç sağlayabilirsiniz.

Küçük ve Büyük Çaplı Bir Cafe Ne Kadar Kazandırır?

Konuma, kaliteye ve metre kareye göre bir cafenin ortalama olarak kazandıracağı fiyatı söyleyecek olursak yıllık olarak 75.000 TL ile 1 Milyon aralığındadır. Cafenizi açtıktan sonra ilk günden kar elde etmeyi beklememelisiniz.

Az ya da çok büyük bir sermaye ile kuracağınız kafenin birkaç yıl daha faaliyet göstermesi gerekecektir. Yatırım yaptığınız sermayeye kafenin aylık giderleri de eklendiğinde ilk günlerde kar marjı beklenmemelidir.

Uzun vadeli olabilmek için kafenize müşteri çekmek ve memnuniyet sağlamak gerekir. Her müşteriyle ayrı ayrı ilgilenmeli ve tekrar gelmelerini sağlamalısınız. Müşteri oranınızı belirleyen birçok faktör olabilir.

Örneğin: kafenizin bulunduğu il, ilçe, mahalle en büyük etkendir. Nüfusun yoğun olduğu kavşak noktaları her zaman daha fazla kişi tarafından tercih edilecektir.

Eğer başlangıç için sermayesiz yok ise KOSGEB desteği için başvuru yapabilirsiniz.

Kafenin aylık giderlerini hesaplamadan önce aylık ve yıllık kazanç ve kar oranlarının belirlenmesi gerekecektir. Kullanılan ürünün kalitesi ve oranı, vergi miktarı, çalışan sayısı aylık ve yıllık harcamalarınızı belirleyecektir. Bu oranlar her kafe için farklı olacağından net bir rakam vermek doğru olmaz.

Cafe Açmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Cafe açmak karlı mı, giderleri ne kadar, aylık ne kadar kazandırır? bilgi alıp cafe açmaya karar verdiğinizde başvuru için bazı evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Peki belgeleri hazırladığınızda Cafe açmak için nereye başvurulur? biliyor musunuz?

Belgelerin bir kısmı bulunduğunuz yerdeki belediye kurumlarına, bir kısmı da esnaf ve kefalet odalarına teslim edilmelidir. Ayrıca kafe açmak için vergi dairelerinden vergi levhanızı almanız gerekiyor. Şimdi gelelim kafe açmak için gerekli belgelere..

Kafe açmak için gerekli belgeler şunlardır:

Dükkan Ruhsatı İçin:

  • Tuttuğunuz dükkanı sıfır olarak değil de devir aldıysanız devir dilekçesi,
  • İki tane yapının kullanılabilir olduğunu gösteren izin belgesi fotokopisi
  • İki tane tapu fotokopisi
  • İki tane vesikalık fotoğraf
  • Tuttuğunuz dükkan kiralık ise kira sözleşmesi
  • Hangi odaya kayıtlı iseniz bunu gösteren kayıt belgesi
  • Ticaret veya esnaf ve sanatkar sicil tasdiknamesi
  • İtfaiyeden alınmış bir rapor
  • Halk eğitimden kurs ile alınması gereken hijyen belgesi
  • Gerçek olmayan tüzel kişiler için imza sirküleri fotokopisi
  • Tapuda konut olarak görülen yerler için katta yaşayanların oy birliğini gösteren dilekçe
  • Çalıştıracağınız elemanların kimlik bilgileri, adli sicil kayıtları ve sağlık raporları
  • Tapuda iş yeri olarak görülen yerler için kat maliklerinin oy çokluğunu gösteren dilekçe

Vergi Süreci ve Vergi Levhası İçin:  

  • Tuttuğunuz dükkan kira ise kira sözleşmesi
  • İşe başlayan şahsın imza sirküleri
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Bilgileri doldurulmuş işe başlama formu
  • Vergi dairelerinde doldurulacak olan bildiri formu

Bulunduğunuz belediyelerde istenecek belge veya belgeler farklılık gösterebileceği gibi, kafe ruhsat bedeli oranı da farklılık gösterebilir. Başvuru yapacağınız belediyelerden ruhsat fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Photo of author

Kobi Danışmanı

10 yılı aşkın süredir KOBİ'ler için danışmanlık hizmeti vermekteyim. Banka ve Sigortacılık bölümü mezunuyum. Gündem konularını takip etmekteyim.
Yorum yapın

error: Content is protected !!
2