Simit Satmak İçin Ne Yapmalı? (2023 Tezgah Fiyatları ve Şartları)

Simit yemek güzel, evet, ama satmak iyi mi? Simit satmak en karlı iş fikirlerinden biridir. Simit satmak için simit tezgahınız veya arabanız olmalıdır. Ayrıca satmayı düşündüğünüz belediyeden seyyar tezgah ruhsatı da almalısınız.

Lisanslı simit satış işi yaptığınızda, simit yanında köfte, ekmek gibi farklı ürünleri tezgahta veya arabanızda satabilirsiniz. Ehliyetsiz ve izinsiz satış yapıyorsanız, bölge polisi cezai işlem yapacak ve aracınıza el koyacaktır.

İstanbul, Ümraniye ve İzmir gibi il ve ilçelerde seyyar satıcılık çok yaygın bir meslek olup, engellilere istihdam sağlayacak simit tezgahları bulunmaktadır. Peki sokakta simit satmak için ne yapmalıyım? Eğer öyle düşünüyorsanız, bu yazı tam size göre! Ehliyet nasıl alınır, simit satışı için nereye başvurulur, simit arabası, satılık simit tezgahı ve toptan simit fiyatları 2023, sizler için araştırdık.

Simit Tezgahı Nasıl Alınır?

Serbest meslek kavramlarından biri de simit tezgahı açmaktır. Simit okulların, hastanelerin ve fabrikaların önünde, parklarda ve akla gelebilecek her yerde ve her köşede satılabilir. Tatlı kokusu ve susam aromasıyla peynir ve çaya mükemmel bir şekilde eşlik eder. Her yörede ağırlık ve şekil olarak farklılık gösterebilen simit, bazı şehirlerimiz için adeta bir sembol haline gelmiştir.

Yıllar geçtikçe artan fiyatı ile ekmek fiyatları ile kıyaslanabilir hale gelmiştir. İyi bir zaman ve mekan fenomeni yaratarak simit satarak günlük gelirinizi artırabilirsiniz.

SİMİT TEZGAHI NASIL ALINIR?Pin
Simit Tezgahı Nasıl Alınır?

Peki, bir simit tezgahı nasıl alınır? Simit satışı yapabilmek için belediyeden izin ve belge almanız gerekmektedir. Bunun için ilçe belediyenizden izin ve belge alabilirsiniz. Gerekli izin ve belgeler alınmadığı takdirde eski Türk film ve dizilerinde olduğu gibi polisle karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu, yatırımınızı izinsiz kaybetmenize neden olacaktır.

Belediyeler vermiş oldukları izinler doğrultusunda simit satışı yapacaklar için uygun yerler belirlemiş ve bu bölgelerde satış yapılmasını talep etmişlerdir. Simit yapımında çalışmak isteyenler arasında şehit ve gazi yakınlarına öncelik verilmektedir.

Ne İş Yapabilirim Diyenlere Yeni İş Fikirleri! hemen bilgi alabilir ve işinizi kurabilirsiniz.

Simit Tezgahı Maliyeti Nedir?

Gerekli izin ve belgeler alındıktan sonra ikinci şart satış gişesinin satın alınmasıdır. Simitçiler, simit tezgahlarında su ve meyve suyu gibi yan ürünleri de satabilirler. Tabi bu kullanılan benchin boyutu için çok önemli bir karar. Ayrıca denetime tabi olan simit dükkanları ve simit tezgahlarında sağlığı bozacak hiçbir unsur ve kirlilik bulunmamalıdır.

Aksi takdirde belediye tarafından yapılan kontroller sırasında işinize son verilecektir.

Dükkan açarken gerekli olan ilk yatırım maliyeti simitçiler için de geçerlidir. Bu yatırım ancak bir simit tezgahı olarak değerlendirilebilir. Satılacak ürün yelpazesi ve simitin satılacağı yerin potansiyeli göz önünde bulundurularak uygun bir tezgah satın alınmalıdır. Bunu isteğe bağlı olarak kiralayarak veya satın alarak elde edebilirsiniz.

Bu kiralama veya satın alma süreci tamamen yapacağınız işin süresine bağlıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi belediyeler gazi ve şehit yakınlarına öncelik veriyor ve bu doğrultuda simit dükkanı açmak isteyenlerin bu karara saygı duyması gerekiyor.

Eğer pazarcılık yapmak gibi bir amacınız var ise, belediyeden pazar tezgahı linkine tıklayarak konuya ilişkin detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Belediyeden gerekli izni alan simitçiler cam tezgah arabaları ile belirledikleri yerlerde satış yapma imkanına sahip oluyorlar. Satışa başlamadan önce en iyi nerede satış yapacağınızı analiz edebilir ve izin sürecinde izin alabilirsiniz. Simit tezgahı ve izinleri ile yapacağınız maliyeti hesaplayarak başlangıç ​​maliyeti ile simit işine giriş yapabilirsiniz.

Simitin yanında ek ürünlerle (küçük paketlerde peynir, zeytin vb.) günlük gelirinizi artırabilirsiniz. Tezgahın konumuna bağlı olarak günlük kazanç 1.000’e ulaşıyor.

simitPin

Simit tezgahı fiyatları ortalama 2.000 TL ile 8.000 TL arasındadır. Bu fiyatlar seyyar dokuma tezgahı veya arabanın özelliklerine ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Tezgahlar hakkında detaylı bilgi almak ve fiyatlarını öğrenmek istiyorsanız online alışveriş sitelerini ziyaret edebilir, inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Trendyol, n11, Sahibinden gibi online satış kanalları ile hemen simit araba fiyatlarını ve özelliklerine ulaşabilirsiniz.

Simit Satmak İçin Nereye Başvurulur?

Sokakta simit satmak istiyorum ne yapmalıyım? Önce ikamet ettiği belediyeye gidip izin ve belgelerini alması gerektiğini düşünenler. Seyyar simit tezgahı için lisans alınması gerektiği unutulmamalıdır. Ayrı bir hizmet bölümü oluşturulmuş alana giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru için sizden birkaç belge istenecektir. Talep edilen kişisel bilgi ve belgeleri eksiksiz bir şekilde doldurarak gönderebilirsiniz. Bu kapsamda şehit ve gazi yakınlarına öncelik verildi. Eğer böyle bir durumunuz varsa bunu bildirerek önceliklerden faydalanabilirsiniz.

Toptan Simit Fiyatları 2023

Simit satmaya karar verdiniz ve tüm işlemlerinizi tamamladınız. Peki simitleri nereden alıyorsunuz? Bunun için yaşadığınız il veya ilçedeki fırınlarla anlaşma yapabilirsiniz. Günlük ve haftalık olarak satabileceğinizi düşündüğünüz adet sayısını belirterek taze simitlerinizi her gün alıp satabilirsiniz.

Simit fiyatları her il ve ilçede farklılık gösterdiğinden net bir rakam vermek doğru olmaz. Bir simitin ortalama 4 TL ile 5 TL arasında satıldığı düşünülürse, toptan alımlarda bu miktar 2-2,5 TL aralığına denk gelebilir. Bu rakamların ortalama ve tahmin olduğunu belirtmek isteriz.

Simit satmaya başladığınızda fırınlarla pazarlık yapabilir, fiyatları karşılaştırabilir ve anlaşma yapabilirsiniz.

Seyyar Satış Aracı Almak İçin Şartlar

Simit satmak için gerekli olacak en temel ürün mobil arabadır. Bu mobil bankı veya arabayı satın almak ve kullanmak için aşağıdaki kriterleri karşılamanız gerekir:

  • Seyyar satış araçlarda satılan gıda ürünlerinin Türk Gıda Kodeksi ve 5179 sayılı Gıdaların Üretimi ve Tüketimi Hakkında Kanun ve bu kanuna dayandırılarak çıkarılan yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal edildiğini belgeleyen gıda üretimi izni ile gıda sicilini seyyar satış aracının camına herkesin görebileceği yere asılması zorunludur.
  • Satış yaptığınız ve bağlı olduğunuz belediye sınırları içinde ikamet etmeniz gerekmektedir.
  • Bulaşıcı bir hastalığınızın bulunmaması gerekmektedir. (Hastane raporu)
  • Sosyal güvenlik kurumlarından herhangi bir gelirinizin olmaması gerekmektedir.
  • İlgili vergi dairesinden alınan kişinin vergi ile ilgili olmadığına dair belge istenmektedir.

Şartlar genel olarak aşağıdaki gibidir. Ayrıca Türk Gıda Kodeksi’nin resmi web sitesini ziyaret edebilir ve merak ettiğiniz konular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Seyyar Satıcılarının Uyması Gereken Kurallar

Her işte ve her sektörde uyulması gereken bazı kurallar vardır. Seyyar satıcılar ve simitçilerin uyması gereken bazı kurallar olduğunu söylemek isteriz.

Seyyar Satıcılarının Uyması Gereken Kuralları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Belediye tarafından belirlenen yerde ve saatlerde satış yapmak.
  • Seyyar satıcının kişisel bakımı (saç, sakal, tırnak vs.) ve aracının temiz olması.
  • Her alanda temizliğini yaparak, hijyen konusunda hassas davranması.
  • Satılan ürünlerin mevzuat hükümlerine uygun şekilde temiz, beyaz ve yazısız paket kağıt ve poşet kullanmak.
  • Çevresini temiz tutmak, bağırarak satış yapmamak ve müşterilerine nazik davranmak.
  • Yönetmelikte belirtilen gıda ürünleri dışında herhangi bir ürün satmamak.
  • Gıda ürünlerinin fiyat listesi müşteriler tarafından görünür biçimde asılması gerekmektedir.
  • Satıcı isterse halk eğitim merkezinde hijyen eğitimi kurslarına katılarak sertifika alabilir.

Bu konulara dikkat ederek sorunsuz bir şekilde simit satışına başlayabilirsiniz. Simit satmak için bu koşulları uygularsanız iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

Hayırlı işler, bol kazançlar dileriz..

Photo of author

Kobi Danışmanı

10 yılı aşkın süredir KOBİ'ler için danışmanlık hizmeti vermekteyim. Banka ve Sigortacılık bölümü mezunuyum. Gündem konularını takip etmekteyim.
“Simit Satmak İçin Ne Yapmalı? (2023 Tezgah Fiyatları ve Şartları)” üzerine 5 yorum
  1. Benim oturduğum evde 1/4 hissem var , dolayısıyla vergim var..Ama işsizim , gelirim yok..Neden o hisse benim para kazanmama engel oluyor ki..Aç kalırsam , evin duvarlarınımı yiyeceğim,Çok saçma bir uygulama..

    Yanıtla
  2. Ben mesaj at konuş Avşar ekmek fırından simit satmak istiyorum kepez habiplerde oturuyorum bana uygun bir yer var mı

    Yanıtla
Yorum yapın

error: Content is protected !!